er tilføjet til kurven.

Vinbjergsnegle i min have

Af 19. august 2014 Byhaver Ingen kommentar

Jeg er ret glad for mine vinbjergsnegle i haven. Det siges, at de æder dræbersneglenes æg.
Men de elsker også friske salatblade – så jeg må lære at dele. Heldigvis er vinbjergsneglen fredet. Den må ikke samles ind i kommercielt øjemed, men må gerne samles ind til egen fortæring ! Jeg har nu ikke tænkt mig at spise mine snegle men nyder synet af de flotte sneglehuse der stolt og stille bæres rundt i min have.

Men alt med måde. Der kan også komme så mange vinbjergsnegle, at de kan rasere et helt bed. Men heldigvis er de lette at få øje på og samle ind. Du kan altid bære dem hen et sted, hvor de ikke gør så megen skade – det gør jeg.

Lidt fakta

Vinbjergsnegl findes især i Østjylland og Østdanmark omkring større byer, klostre og herregårde. Især er den almindelig omkring København. De fleste steder er den udsat af mennesker, og muligvis hører den ikke oprindeligt hjemme i Danmark.

Udseende

Vinbjergsneglen er en af vores største landsnegle. Dens hus er op til 4,5 cm høj og 4 cm bredt. Huset er mat bleggult, gråligt eller brunligt med mørkebrune bånd og har 4½-5 vindinger. Sneglen selv er hvidgul til grågul.

Forveksling: Vinbjergsneglen kan kun forveksles med den mere sjældne Helix aspersa, der ligeledes er indført. Helix aspersa har et lidt mindre, lavere hus med brede, mørke bånd.

Føde

Vinbjergsneglen lever mest af grønne plantedele og nedfalden frugt, men den kan også æde døde dyr og forskelligt affald.

Kilde: http://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/artsleksikon/dyr/bloeddyr/snegle/vinbjergsnegl/

Skriv en kommentar