er tilføjet til kurven.

Hvis du vil have en god muldjord

Højbed med bokashi

KOMPOSTER, KOMPOSTER & KOMPOSTER

Du kan f.eks. lave en orme- eller varmekompostering.

Jeg laver bokashikompost af mit madaffald fordi det er nemt. Det er en miljøvenlig og enkel måde at lave næringsrig kompost på. Det er nemt at gå til og det giver hurtigt resultater. Du skal blot bruge en beholder/spand med tætsluttende låg og kompostgær, som indeholder de effektive mikroorganismer. Så er du i gang.

Ved fermenteringen sker der det samme, som når du laver surkål – alle næringsstoffer bevares og holdbarheden forlænges. Du tilsætter blot de effektive mikroorganismer til madaffaldet.  Mikroorganismerne mangedobler deres antal under fermenteringen – og det fortsætter de med når de kommer i jorden. De aktiverer oven i købet det mikroliv som allerede findes i jorden. Læs mere om processen her

Bokashi er i starten stærkt sur. Allerede 3 uger efter, at du har gravet det i jorden vil pH stige fra det sure 3,5 til 6-7. Dermed har det tilpasset sig jordens egen pH og på det tidspunkt kan du plante direkte i den næringsrige jord.

Jordens pH er afgørende for hvordan dine planter trives. pH må gerne ligge i mellem 6 og 7. Her vil de fleste planter befinde sig godt.

kompostorme i bokashi-kompost

Der, hvor jeg graver bokashi i jorden, kommer der mange kompost- og regnorme til – og de kommer helt af sig selv. Jeg behøver f.eks. ikke købe kompostorme til min kompostbeholder i haven – jeg tilsætter bare bokashi, dækker det med jord og lader det være.

Jeg har oplevet, hvordan min jord i haven er blevet mere luftig og porøs – med en fin krummestruktur. Jeg vander meget lidt. Jeg sørger for at dække jorden af med organisk materiale som græs og blade. Græs og blade er med til at holde på fugtigheden og samtidig nærer de regnormene. Enten tilsætter jeg bokashi direkte i bedet eller jeg putter den i jordfabrikken. Om sommeren er det den udendørs jordfabrik og om vinteren den indendørs jordfabrik.

Læs mere om jordfabrikker

Blomster i haven
 • BOKASHI

  Vil du kompostere: 2 Bykompostspande inkl. 1 kg kompostgær

  675,00 DKK
 • Har du brug for en ekstra spand – Bykompostspand, enkelt

  335,00 DKK
 • BOKASHI

  NYHED: 2 stk. Bykompostspande Bokashi 2.0 inkl. 1 kg kompostgær

  1.585,00 DKK
 • BOKASHI

  NYHED: Bykompostspanden Bokashi 2.0 inkl. 1 kg kompostgær

  795,00 DKK

Skriv en kommentar