er tilføjet til kurven.

Bokashi 2.0 Bykompost

Lille, smart og lækker.

Bokashi vol 2.0 er den nye generation af køkkenkompostspand, der passer til dig, som ønsker en smuk og effektiv beholder til bokashi i dit køkken.

Bokashi-processen er stort set den samme som den vi kender fra den originale Bokashispand, men denne spand har nye funktioner.

I stedet for et tætsluttende låg har spanden en indvendigt plade, som skubbes ned i beholderen og komprimerer madaffaldet i bunden af spanden. Dermed er der næsten ingen ilt tilstede i beholderen og hele processen bliver endnu mere effektiv. De fermenterede madrester bliver hurtigere drænede for væske. Du får dermed lidt mere af den eftertragtede bokashivæske fra den nye Bokashi vol 2.0 end fra den originale bokashispand med tappehane.

Til venstre ser du en lille animation, som viser funktionen med stemplet. Den runde plade, som gør spanden lufttæt indvendigt har en silicone-kant  der er let at trykke på plads. Du presser den i bund og dermed fjerner du luft og komprimerer madaffaldet. Pladen har også en anden funktion. Når du tømmer spanden kan du klappe den runde plade sammen, så den danner en halvcirkel og bruge den til at skrabe spanden ren for madrester med. Bagefter kan du vaske de enkelte dele i  opvaskemaskinen.

Der er en lang designproces bag den nye Bokashi 2.0. Delvist har målet været at udvikle en ny måde at lave bokashi på, som er så lugtfri og tørt som muligt. Men også at skabe et produkt, der er stilfuldt og derfor kan passe ind i et designer køkken.

Designerne har tænkt lidt længere end det. De har skabt en spand som er nem at bruge med en hånd. Låget, som sidder øverst er let at løfte og kan bruges som en hjælpende, midlertidig platform for madresterne.

Spanden har et blødt håndtag, som du enten kan fæstne på begge sider af spanden eller på samme side.

Den nye Bokashi 2.0 har en indvendig spand og en udvendig spand. Den indvendige spand har et drænhul og en afrundet bund, som gør at drænvæsken nemt kan løbe fra.

Den indre spand kan løftes ud i forbindelse med tømning eller rengøring.

bokashi 2.0
bokashi 2.0 bykompost

Bokashivæsken

Spanden producerer den kendte og eftertragtede bokashivæske, men på grund af den meget effektive og hurtige fermenterings-proces, så vil væsken lugte mindre.

Bokashivæsken tappes fra drænhullet nederst på spanden. Dertil er udviklet et helt almindeligt skruelåg i stedet for en tappehane. Dvs, at der er ingen risiko for at madrester tilstopper drænet eller at den kan begynde at lække.

Selve bokashi-processen er præcis den sammen som hos Bykompostspanden version 1.0. Du fylder madaffald i spanden og tilsætter kompostgær. Den skal fermentere færdig i 2 uger efter at den er fyldt. Derefter graver du din færdige bokashi i jorden i din have eller laver en jordfabrik. Alt det som du plejer.

Du kan vælge at købe 1 eller 2 spande Bokashi 2.0 eller at kombinere dem med Bokashi Essens eller Bokashi Klassisk.

Den nye Bokashi vol 2.0 er designet  med henblik på, at den skal være flot og smart i et køkken. At den skal kunne stå på køkkenbordet og at den skal være let at håndtere.

Specifikationer: Højde: 34 cm Diameter: 24 cm Vægt: 2,8 kg Plast: PP (5)

Skriv en kommentar