er tilføjet til kurven.

Bokashi og ferie – hvad gør du?

Feriefoto

Heldigvis er det ikke noget problem. Bykompostspanden passer helt sig selv. Det betyder ikke noget, at du tager på ferie de næste 3 uger eller måske mere. Når du kommer tilbage, fortsætter du bare med at fylde i spanden.

Bykompostspand og ferieDet eneste du skal sørge for, er at tømme spanden for bokashi-væske og lægge en avis over madaffaldet inde i spanden. Avisen vil suge den overskydende væske. Det er fermenteringen som gør, at madaffaldet kan holde sig uden at rådne.

Skal du i sommerhus, er det heller ikke noget problem. Du tager spanden med. Den er nem at transportere. Vær dog sikker på, at den ikke kan vælte under transporten. Hvis den vælter så løber al væsken fra bundkammeret op i madaffaldet igen. Det resulterer i at madaffaldet lugter ekstremt surt, når du åbner låget. Det er især væsken, som lugter surt.

Du kan nyde din ferie på alle måder, fordi du ved, at spanden bare fermenterer videre, medens du er væk – eller giver dig mulighed for at producere lige lidt ekstra bokashi i sommerhuset.

God ferie.

Skriv en kommentar